ΟΜΙΛΙΕΣ

03 Ιουνίου 2016
1516 Επισκέψεις

ΥΣΤΑΤΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟ, Κώστας Γ. Μαμέλης 2/6/16

 

Ας κρατήσουμε το δάκρυ μας για το βράδυ, τη νύχτα το δάκρυ, είτε τιμής, είτε μνήμης, είτε συγνώμης μοιάζει με σαπφείρινο μαβί, όταν θα λογαριάσουμε τι εκπροσωπούσε για όλους εμάς  ο αυθεντικός και γενναίος σύντροφός μας Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, πόσο θετικό απολογισμό ζωής κατέλιπε, πόσο τροφοδότησε με τη στάση ζωής του την κατανόηση «οι Ιθάκες τι σημαίνουν»

Γιαυτό.   

Σα πρόκες να καρφώνονται οι λέξεις. Να μην τις παίρνει ο άνεμος, είπε ο ποιητής της πόλης μου κι επέβαλε μαζί με τα παιδιά της Αριστερής Πρωτοβουλίας, τα πολιτικά παιδιά του, το βαρύτατο-το δυσβάστακτο  καθήκον του ύστατου χαιρετισμού.

24 Φεβρουαρίου 2016
1014 Επισκέψεις

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Κ. ΜΠΕΡΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ, ΤΙΤΑΝΙΑ 20/02/16

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

 

Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ σήμερα για να μιλήσουμε για την αναγέννηση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης. Αισθάνομαι όπως και όλοι οι νέοι της γενιάς μου ότι ήδη κάτι κινείται για να πάρουμε το μέλλον μας στα χέρια μας.

Σέβομαι τους αγώνες και την εμπειρία σας αλλά θα ήθελα να με ακούσετε με προσοχή γιατί χωρίς τους νέους δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική για τη χώρα μας. Είμαστε το μέλλον και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να μας καταντήσει σύγχρονους δούλους. Να δουλεύουμε αν υπάρχει δουλειά για να σώσουν την χώρα και να την κυβερνούν οι ερασιτέχνες και ανεπάγγελτοι.

Στην χώρα μας η ανεργία των νέων κυμαίνεται τα τελευταία χρόνια από 55-65% και είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη ενώ οι συνθήκες εργασίας είναι άκρως επισφαλείς και περιστασιακές και οι μισθοί πολύ χαμηλοί, πολλές φορές είναι χαμηλότεροι από το ίδιο το επίδομα ανεργίας. Την ίδια στιγμή το ποσοστό της μαύρης εργασίας των νέων είναι τεράστιο.

Οι επιλογές των νέων συνεχώς μειώνονται με αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών και ειδικότερα οι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίων, να αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στο εξωτερικό. Ταυτόχρονα, ακόμα και όσοι θα ήθελαν να ακολουθήσουν την τύχη του νέου επιχειρηματία βρίσκονται σε αδιέξοδο αφενός λόγω του άσχημου οικονομικού περιβάλλοντος της συνεχιζόμενης ύφεσης και αφετέρου λόγω των λειτουργικών δυσχερειών στο ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης. Η οικονομική δυσπραγία, η γραφειοκρατία και οι υψηλοί φόροι είναι βέβαιο ότι αποθαρρύνουν πολλούς από το να τολμήσουν ένα τέτοιο εγχείρημα.

21 Φεβρουαρίου 2016
1324 Επισκέψεις

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ., ΤΙΤΑΝΙΑ, 20/2/16

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σας ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία. Είναι μια ακόμη απόδειξη ότι μας ενώνει – πέρα από τα άλλα – η αγωνία για το μέλλον της πατρίδας και του λαού μας. Υπάρχει όμως και η αδήριτη αναγκαιότητα να απαντήσουμε πολιτικά αλλά και πρακτικά πλέον στο μεγάλο ερώτημα που μας βασανίζει πιστεύω όλες και όλους:

Τι κάνουμε;

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Ποιες πρωτοβουλίες πρέπει να πάρουμε;  

Πως μπορεί να συγκροτηθεί από τις στάχτες της η προοδευτική παράταξη;

Με ποιους και γιατί…

Τα ζήσαμε όλα τα τελευταία χρόνια. Ότι θα μπορούσε να περιμένει κανείς από την εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων. Και συνεχίζουμε να τα ζούμε.

21 Φεβρουαρίου 2016
793 Επισκέψεις

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ- ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Λ. ΤΖΙΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΙΤΑΝΙΑ 21/2/16

 

Σύντροφοι, συντρόφισσες,

Δεχθείτε, σας παρακαλώ, τον θερμό χαιρετισμό μου.

Σοβαρές προσωπικές υποθέσεις με κράτησαν σήμερα μακριά σας.

'Ομως, πιστεύοντας σ΄αυτήν εδώ την προσπάθεια, στην οποία, όπως σχεδόν όλοι σας γνωρίζετε, είχα, πριν από δύο (2) χρόνια, πρωταγωνιστήσει για να λάβει σάρκα και οστά, καταθέτω γραπτά, και συνοπτικά για τα κρίσιμα κεφάλαια τις απόψεις μου.

Θα ήταν πολύ ικανοποιητικό για μένα, όχι μόνο να ακουστούν και να συζητηθούν, αλλά και να αποτελούσαν μέρος του προσανατολισμού και των αποφάσεων για την κίνησή μας.

ΕΝΑΡΞΗ 12345678910 ΤΕΛΟΣ ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 16