ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

12 Μαΐου 2016
907 Επισκέψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α.Π 12/5/16

 

ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ

Ούτε ψέματα, ούτε αυταπάτες.

Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνειδητά διαλύει τη χώρα και την κοινωνία

Είναι ν’ απορεί κανείς με τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης.

Είναι ν’ απορεί κανείς με τον τρόπο με τον οποίο προσπαθούν ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και δορυφόροι, να διαχειριστούν μια ολοκληρωτική καταστροφή των περίφημων «κόκκινων γραμμών», που οι ίδιοι είχαν θέσει.

21 Φεβρουαρίου 2016
1022 Επισκέψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 21/2/16

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.


Η αναγκαιότητα συγκρότησης μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης, κυριάρχησε στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το  Σάββατο το πρωί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ στην Αθήνα.

Στη συγκέντρωση, στην οποία παραβρέθηκαν πάνω από 500 μέλη και στελέχη προερχόμενα από το χώρο του  ΠΑΣΟΚ Â αλλά και πρώην κορυφαία του στελέχη, πρώην Υπουργοί και βουλευτές.

Στη συγκέντρωση σύντομες εισηγητικές τοποθετήσεις έκαναν οι:

Παντελής Σαββίδης – Δημοσιογράφος για τα Εθνικά θέματα

Αγαμέμνων Κολιάτσος – Οικονομολόγος για την οικονομία

Βασίλης Ραούλης – Δημοσιογράφος για το πολιτικό σύστημα

Κατερίνα Μπέρδου – Δικηγόρος για τη νεολαία

Στην κεντρική πολιτική ομιλία το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παναγιωτακόπουλος τόνισε:

17 Φεβρουαρίου 2016
909 Επισκέψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» 17/2/16

Να συζητήσουμε … Να αποφασίσουμε … Να δράσουμε…


                                                                      

Οι αναδιατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας τον τελευταίο χρόνο δημιουργούν νέα δεδομένα.

Η κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές παραμένουν οι ίδιες με μοναδική αλλαγή τους πολιτικούς φορείς που τις διαχειρίζονται, ενώ οι επιπτώσεις για το σύνολο της κοινωνίας γίνονται ολοένα και δυσμενέστερες.

Υποανάπτυξη, φτώχεια, ανεργία, υπερφορολόγηση και ισοπέδωση του ασφαλιστικού αποτελούν τις συντεταγμένες μιας πορείας που οδηγεί σε διάλυση του κοινωνικού ιστού, μεγαλύτερη εξάρτηση και επιμήκυνση των αρνητικών συνεπειών της κρίσης.

10 Φεβρουαρίου 2016
1044 Επισκέψεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11/02/16 & ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 20/02/16

IMG 1387            IMG 1388

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

  Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου 2016

Το μέλλον της προοδευτικής παράταξης και οι τελευταίες εξελίξεις βρέθηκαν στο επίκεντρο μιας ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν στελέχη συνδικαλιστικά και κοινωνικά, που προέρχονται από τον ευρύτερο δημοκρατικό και σοσιαλιστικό χώρο.

Μετά από εξαντλητική συζήτηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

Να συνεχιστεί η προσπάθεια – πρωτοβουλία για την επανασύσταση της προοδευτικής παράταξης από το μηδέν, με σαφή προοδευτικό πολιτικό προσανατολισμό . Η προσπάθεια αυτή μπορεί να αποδώσει καρπούς μόνο αν γίνει με όρους κοινωνίας, έξω από κινήσεις κορυφής και μακριά από λογικές άθροισης μικρών και αδύναμων εκλογικών ποσοστών που ανακυκλώνουν την κρίση του χώρου και ευνουχίζουν κάθε ελπίδα διαφορετικής προοπτικής.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο. Πρέπει να έχει σαφείς και διακριτές διαχωριστικές γραμμές από τη συντήρηση και τους σημερινούς της εκφραστές. Πρέπει να αναγνωρίζει τις λανθασμένες επιλογές που οδήγησαν στην ταύτιση και πολιτική συνέργεια του άλλοτε ισχυρού σοσιαλιστικού κινήματος με τους εκπροσώπους του νεοφιλελευθερισμού.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να απευθύνεται στο μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης και των ανερμάτιστων κυβερνητικών επιλογών που τη βαθαίνουν, να διαφοροποιείται από τις παλαιοκομματικές πρακτικές του κράτους - λάφυρου των σημερινών κυβερνώντων, που οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη απαξίωση της πολιτικής.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να είναι οργανωμένη, συγκροτημένη και να γίνει με βήματα τέτοια που ξεπερνούν μίζερες λογικές ισορροπίας και συνδιαλλαγής, να ξεπερνά προσωπικές λογικές και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες, γιατί ο χώρος δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια του όσο οι διάφοροι μικροί και αδύναμοι βαρόνοι διεκδικούν  μερίδιο από μια  κατεστραμμένη  παράταξη.

Για όλα αυτά, για τις επόμενες κινήσεις, για τις μελλοντικές συνεργασίες αλλά και για το πολιτικό περιεχόμενο αυτής της Πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση,  το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην  Αθήνα .

Στην συνάντηση αυτή καλούνται να συμμετάσχουν και να συμβάλλουν με την πρότασή τους όσοι κουράστηκαν να περιμένουν άλλους να κάνουν το πρώτο βήμα.

Για εμάς είναι ώρα αποφάσεων, οργάνωσης, παρέμβασης και αγώνα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΕΝΑΡΞΗ 12345678910 ΤΕΛΟΣ ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 44